Zonnepanelen: de beste keuze

Zijn zonnepanelen nog steeds een goede keuze, ondanks de alsmaar wijzigende wetgeving? Ons antwoord is en blijft volmondig ja. Het ziet er namelijk naar uit dat we in de toekomst alsmaar meer energie zullen nodig hebben (voor onze wagen, elektrische fiets of step,…) terwijl we resoluut willen inzetten op het beschermen van onze gevoelige planeet en dan is duurzame energie ‘the way to go’. Bovendien mag u de besparing die zonnestroom oplevert voor uw energieverbruik niet onderschatten!

Zonne-energie: nog steeds de slimste weg naar groene stroom

Zonnepanelen zijn niet alleen zacht voor het milieu, ze besparen u ook nog steeds een tienvoud van wat de groenstroomcertificaten ooit opbrachten en blijven daarmee dus de goedkoopste oplossing voor groene stroom. Op termijn verdient u uw investering zonder enige twijfel terug. Bij Augustus kunnen we het rendement van zonnepanelen voor uw woonst exact uitrekenen. We houden rekening met de aankoopprijs, verwachte energiebesparing en zelfs de invloed op het E-peil van uw woning. Dat doen we overigens zowel voor elk toestel afzonderlijk als voor de gehele opstelling.

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Bij Augustus werken we met fotovoltaïsche zonnepanelen, een principe dat zonlicht omzet in zonne-energie of zonnestroom doordat er spanning ontstaat tussen dunne plaatjes die zijn opgebouwd in twee lagen silicium. We besparen u graag de technische uitleg; het zijn de vlakke panelen die u op het merendeel van de daken in ons land ziet liggen.

Batterijen

Batterijen zijn de toekomst, ook in huis. Dankzij een thuisbatterij kan de energie die uw zonnepanelen overdag genereren, worden opgeslagen om op een later tijdstip – zoals bijvoorbeeld ’s avonds of bij langdurig slecht weer – te verbruiken. We staan u graag bij met advies om zo energie-efficiënt mogelijk te leven en uw energiefactuur aanzienlijk te verlagen.

Bespaar nog meer dankzij een doordacht energieplan!

Bij Augustus nemen we uitgebreid de tijd om uw project te analyseren en het rendement van zonnepanelen te simuleren, rekening houdende met alle mogelijke factoren die dit beïnvloeden. Benieuwd? Wij staan klaar voor vrijblijvend advies! (Tip: kijk zeker eens op premiezoeker.be voor mogelijke subsidies in uw gemeente)

Zonne-energie en een bestaand verwarmingssysteem

Hoewel het toepassen van zonne-energie in een bestaande woning niet even eenvoudig is als in een nieuwbouwproject, zullen we altijd kijken wat voor u de beste investering is. Indien uw bestaande verwarmingsinstallatie nog niet aan vervanging toe is, zorgen wij ervoor dat uw nieuwe zonnepanelen naadloos worden aangesloten op de warmtewisselaar van uw bestaande boiler of vloerverwarming. Voor dit type projecten werken we uitsluitend met de zeer kwaliteitsvolle omvormers van Solaredge.

Wist u dat?

Wist u dat u uw zonnepanelen niet per se hoeft te reinigen? Door de regen worden ze eigenlijk altijd netjes afgespoeld zonder dat u zich zorgen moet maken over een verlies in rendement door vuil of stof. Zonnepanelen reinigen (en de daarbij horende gevaarlijke manoeuvres) is met andere woorden niets om van wakker te liggen.

Dit zeggen onze klanten

Via de woonbeurs in Mechelen kwam ik in contact met Hein Augustus en al snel bleek dat we elkaar goed begrepen, onder andere door onze zeer gelijkaardige woon- en gezinssituatie. Mijn partner en ik zochten volop naar de juiste specialisten voor ons nieuwbouwproject, daar het vaak geen sinecure is om het werk van meerdere aannemers goed op elkaar af te stemmen. Hein’s insteek was, vanaf het eerste contact, ons zoveel mogelijk te ontzorgen dankzij een doordachte totaaloplossing.

Van het voorzien van vloerverwarming tot de warmtepomp, ventilatie en zonnepanelen… de werken startten op datum en werden tot in de puntjes uitgevoerd zoals we waren overeengekomen. Ook na de plaatsing kon ik nog met vragen bij Hein terecht en werd ik ontzettend vriendelijk verdergeholpen. Tot op vandaag de dag beveel ik Augustus volmondig aan bij kennissen, vrienden en familie.

— Bob A.

5/5

Augustus vormde – op aanraden van mijn broer – onze accumulatieverwarming (op nachttarief) om naar een lucht/lucht warmtepomp en onze elektrische warm-waterboiler werd vervangen door een warmtepompboiler, nadat men uitgebreid de tijd had genomen om de noden die we hadden te bespreken.

Naast de dalende energiefactuur, zijn we enorm enthousiast over de kennis waarover de firma beschikt, de netheid waarmee de werken werden uitgevoerd, het initiatief dat de ploeg toonde bij een onvoorzien obstakel en de offerte die tot op de komma werd gerespecteerd. Blij dat ik de raad van mijn broer heb opgevolgd!

— Luc M.

5/5