HVAC voor gebouwen
en (hun) winkels

De wereld waarin we leven wordt met de dag digitaler en we gaan ook steeds vaker elektrisch rijden. Dat betekent ook dat we in de toekomst alsmaar meer energie zullen nodig hebben, gaande van stroom voor computers, tablets en smartphones, signalisatieborden, advertentiepanelen en andere point-of-sale communicatie tot de voertuigen waarmee personeel en klanten zich verplaatsen. Daarom zetten we bij Augustus in op energie-efficiënte totaaloplossingen die niet alleen garant staan voor een lagere ecologische voetafdruk, maar die ook een antwoord bieden op de alsmaar stijgende energieprijzen.

Onze oplossingen

En er is meer! In een kantoor of winkel speelt niet enkel energie-efficiëntie een rol, maar ook het algemene welbevinden van uw personeel, collega’s en klanten heeft een grote invloed op het succes van uw business. We kijken graag samen met u hoe we uw kantoor, winkel(s) of projectgebouw zo efficiënt mogelijk kunnen voorzien van het best mogelijke woon- of werkklimaat.

Retail

Met onze inhouse studie- en ontwerpdienst creëren we in uw pand een klimaat op maat van uw producten, dienstverlening, medewerkers en klanten.

Office

Van intelligente airco’s tot verse, opgewarmde buitenlucht in uw kantoor – alles voor een aangename, productieve werkomgeving in elk seizoen.

Construct

Ook bij goed geïsoleerde nieuwbouwprojecten hoort slimme energie en een goed ventilatiesysteem voor een zo energieneutraal mogelijk bestaan.

In de kijker: Transmeat (Londerzeel)

Bij het bedrijf Transmeat – verantwoordelijk voor de distributie van vleeswaren, bereide maaltijden en slagerijbenodigdheden aan meer dan 150 slagers in België – mochten we de prachtige nieuwe kantoren volledig voorzien van hoogwaardige airconditioning en ventilatie. Dankzij de Daikin VRV installatie (multisplit) kunnen verschillende ruimtes elk hun eigen klimaat creëren vanuit één slim systeem.

Benieuwd naar hoe wij u helpen energie te besparen?

Bij Augustus nemen we uitgebreid de tijd om al uw ruimtes en de bijhorende verwachtingen grondig onder de loep te nemen en het rendement van een totaaloplossing te simuleren met het oog op een zo aangenaam mogelijk leefklimaat aan een zo laag mogelijke energiefactuur. Benieuwd? Wij staan klaar voor vrijblijvend advies!

Onze airco’s voor bedrijven

De airco’s van vandaag zijn er niet om enkel tijdens de warmste zomermaanden uw bedrijfsgebouw af te koelen, ze kunnen namelijk zowel koelen als verwarmen en dat doen ze bovendien – dankzij het warmtepompprincipe – bijzonder energiezuinig. Bovendien zorgen ze ook voor een evenwichtig en gezond binnenklimaat door onder andere lucht te filteren, ruimtes te voorzien van verse, verwarmde lucht en de luchtvochtigheid bij te sturen. Het woord ‘air-conditioning’ mag je voortaan dus heel letterlijk interpreteren.

Op maat

Dankzij onze inhouse studie- en ontwerpdienst en de veelzijdigheid aan functionaliteiten en slimme technologie in onze Daikin aircotoestellen kunnen we een klimaat creëren dat volledig is afgestemd op ruimtelijke en persoonlijke wensen. Tijdens het hele proces – van de analyse tot een uiteindelijke plaatsing en periodiek onderhoud – kijken we bovendien continu hoe we dat zo energiezuinig mogelijk kunnen doen.

Zonne-energie

Ondanks de steeds wijzigende wetgeving omtrent zonnepanelen en hun fiscaliteit, blijven ze de slimste weg naar groene stroom. Ze zijn niet alleen zacht voor het milieu, maar besparen u ook nog steeds een tienvoud van wat de groenstroomcertificaten ooit opbrachten. Om een accuraat inzicht te krijgen in wat deze investering voor u kan betekenen, kunnen we het rendement van zonnepanelen voor uw bedrijf exact uitrekenen. We houden daarmee rekening met de aankoopprijs, verwachte energiebesparing en zelfs de invloed op het E-peil van uw gebouw en dat zowel voor elk toestel afzonder als voor de gehele opstelling.

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Bij Augustus werken we met fotovoltaïsche zonnepanelen, een principe dat zonlicht omzet in zonne-energie of zonnestroom doordat er spanning ontstaat tussen dunne plaatjes die zijn opgebouwd in twee lagen silicium. We besparen u graag de technische uitleg; het zijn de vlakke panelen die u op het merendeel van de daken in ons land ziet liggen.

Batterijen

Batterijen zijn de toekomst, ook binnen uw vier muren. Dankzij een opslagbatterij kan de energie die uw zonnepanelen overdag genereren, worden opgeslagen om op een later tijdstip – zoals bijvoorbeeld ’s avonds of bij langdurig slecht weer – te verbruiken. We staan u graag bij met advies om zo energie-efficiënt mogelijk te werken en uw energiefactuur aanzienlijk te verlagen.

Warmtepompen

In een energie-efficiënt systeem is een warmtepomp eigenlijk onontbeerlijk en de reden is eenvoudig: een warmtepomp onttrekt gratis energie/warmte aan de buitenlucht, de zon of omliggende aarde om die te gebruiken voor het verwarmen van lucht of water binnenshuis. Daarmee heeft dit systeem een rechtstreekse invloed op uw energiefactuur.

Daikin Altherma HT

Oudere verwarmingssystemen met radiatoren vereisen een watertemperatuur tussen de 55 en 80°C. Dankzij een tweede koelcircuit (‘compressortrap’) kan de Daikin HT zelfs bij buitentemperaturen van -20°C watertemperaturen van 70°C genereren zonder extra elektrisch vermogen. Deze warmtepomp is bijzonder geschikt voor renovatieprojecten en integratie met bestaande radiatoren. U kunt in een later stadium zelfs nog zonnepanelen aan de installatie toevoegen.

Daikin Altherma LT

Nieuwbouwprojecten worden tegenwoordig zodanig goed geïsoleerd dat de warmtebehoefte binnenin relatief laag is. Een warmtepomp moet het opgeslagen water daardoor maar tot 55° verwarmen. Daikin bracht met de Altherma LT warmtepomp een bijzonder compacte oplossing (slechts 0,36m3 voor de volledige installatie) op de markt, dewelke voornamelijk in combinatie met vloerverwarming maximaal rendement oplevert, en dat voor zowel verwarming als koeling!

Ventilatie

Het grote voordeel van een ventilatiesysteem is dat u uw vensters niet meer helemaal moet openzetten – waardoor er veel warmte uit uw woning ontsnapt – om een ruimte te verluchten. Kiest u voor een D-systeem, dan wordt zelfs de warmte van de vervuilde afgevoerde lucht aan de koudere verse lucht overgedragen!

Ventilatie en uw energiefactuur

Goed nieuws! Ook een slim ventilatiesysteem (D of D+) helpt u bij het verlagen van uw energiekosten. Het grote voordeel is namelijk dat u geen vensters meer helemaal hoeft open te zetten en u dus niet zomaar een groot deel van de opgewarmde lucht verliest wanneer u even wilt verluchten. Tijdens het ventileren wordt de verse buitenlucht bovendien niet alleen geleidelijk (en indien gewenst zelfs vraaggestuurd op basis van een CO2-meter) binnen verspreid, maar wordt zelfs de warmte van de vervuilde afgevoerde lucht op de koudere verse lucht overgedragen! Een aangenamer binnenklimaat én een zuiniger energieverbruik in één oplossing.

Dit zeggen onze klanten

Reeds sinds 1968 bouwen we bij Moeyersons NV vrachtwagens en opleggers op maat. Het plaatsen van professionele verwarming en koeling voor onder andere speciale medische en labo-technische toepassingen is daarvan een belangrijk onderdeel. Op de markt zijn er voor dit soort maatwerk weinig spelers met het creatieve denkvermogen, het oog voor detail en de correctheid van Augustus – het mag gezegd.

Na een eerste telefoontje maakten we op korte termijn kennis met zaakvoerder Hein en dat evolueerde snel in een concreet voorstel – dat nota bene tot op de cent werd (en nog steeds wordt) gevolgd – en een effectieve plaatsing. Tot op vandaag kunnen we alleen maar lovend zijn over onze samenwerking.

— Frans Van Severen
Zaakvoerder Moeyersons NV

5/5

In 2011 verhuisden we onze activiteiten naar Zwijndrecht, in een kantoorgebouw met heel wat glaspartijen. Tijdens de zomermaanden warmde het gebouw niet alleen te snel op, ook ventilatie was een probleem en ons serverlokaal diende van extra koeling te worden voorzien. Uit alle leveranciers in de buurt die we contacteerden, bleek Augustus de meest deskundige (kwam met gerichte oplossingen voor de problemen die zich stelden) en ook de raming van de kosten was zeer correct. We zagen op elk vlak een betrouwbare partner en genieten nog steeds van een feilloze dienst-na-verkoop. Een sterke aanrader!

— Johan Steenackers
Messer Group

5/5

In onze SPAR winkel te Mechelen kregen we in het verleden te maken met klachten van buurtbewoners omwille van de geluidshinder die onze koelinstallaties veroorzaakten. Vandaag de dag kunnen wij ons als ondernemers zonder zorgen focussen op de zaak en dat omwille van een ingenieus plan van Hein Augustus. Dankzij nieuwe buiten-units met afgesloten luchtschachten en een supplementaire geluidswand kan je onze installaties niet meer horen. Zijn probleemoplossend denkvermogen, persoonlijke aanpak en bereikbaarheid zijn tot op vandaag de dag een geschenk!

— Kristof Merckx
Zaakvoerder SPAR Merckx Voeding

5/5

Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur in ons rouwcentrum – en dan vooral in de aula – enorm oplopen tijdens plechtigheden met veel aanwezigen en in de winter is wat bijverwarmen geen overbodige luxe. Dankzij de combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen en airco’s, kunnen wij het hele jaar door een aangename omgeving creëren en tegelijkertijd onze energiekosten in de hand houden. Van bij het uitwerken van een aan de omgeving aangepast energieplan tot de uiteindelijke uitvoering van de werken is alles prima verlopen. En last but not least: de ploeg liet alles spic en span achter. Wat kan een mens nog meer verwachten?

— Joris Van Capellen
Gedelegeerd Bestuurder Uitvaartzorg Van Raemdonck

5/5