Aangepaste ventilatie

Het goed isoleren van uw woning is een goede keuze om onnodig energieverlies te beperken, zowel in de winter als in de zomer. Maar ook voldoende ventileren is een must voor een comfortabel en vooral gezond binnenklimaat. Betere isolatie leidt jammer genoeg ook tot een hogere luchtdichtheid, een minder natuurlijke luchtdoorstroming en een hogere luchtvochtigheid; dé ingrediënten voor vocht en schimmels in huis.

Een goed ventilatiesysteem behoedt je niet alleen van onaangename geurtjes, maar ook van  eventuele gezondheidsklachten (zeker voor mensen met astma of andere longaandoeningen) zoals ademhalingsmoeilijkheden, allergieën en zelfs een verlies aan concentratievermogen! Niet onbelangrijk nu we alsmaar meer van thuis uit werken.

Hoe ventilatie uw energiefactuur kan verlagen

Het grote voordeel van een ventilatiesysteem is dat u uw vensters niet meer helemaal moet openzetten – waardoor er veel warmte uit uw woning ontsnapt – om een ruimte te verluchten. Kiest u voor een D-systeem, dan wordt zelfs de warmte van de vervuilde afgevoerde lucht aan de koudere verse lucht overgedragen!

C-Systeem

Bij een C-systeem bereikt verse lucht de woning via roosters en wordt vervuilde lucht via een apart leidingwerk naar buiten geleid. Bij een intelligent C+ ventilatiesysteem wordt daar nog een eletrische sturing aan toegevoegd, zodat het ventilatiedebiet automatisch kan worden bijgestuurd via bewegingssensoren of CO2-meters. Dit C+ system is vooral voor renovatieprojecten heel interessant.

D-systeem

Voor nieuwbouwprojecten en totaalrenovaties raden we doorgaans een D of zelfs een D+ systeem aan. Bij dit systeem circuleren de vers aangevoerde buitenlucht en de afgevoerde binnenlucht door aparte leidingen en wordt de over- en onderdruk continu bijgestuurd zodoende een constante luchtcirculatie te genereren. Bij het D+ ventilatiesysteem wordt de warmte van de afgevoerde lucht gerecupereerd om de verse aangevoerde en dus vaak koelere lucht mee voor te verwarmen alvorens uw woning binnen te komen. Danzij dit systeem geniet u van het meest aangename klimaat in huis en hoeft u bovendien veel minder warmte zelf te genereren – ook goed dus voor uw portefeuille!

Waarom wij bewust kiezen voor ventilatie

Dankzij jarenlange inspanningen op vlak van onderzoek en ontwikkeling, zijn de ventilatiesystemen van Daikin bij de meest performante op de markt. De toestellen zetten niet alleen in op een goede ventilatie, maar ook op het terugwinnen van energie door warmte en vocht te recupereren, het verwarmen of koelen van de lucht voor een maximaal comfort en een minimale belasting van een eventuele airco-installatie, het evenwicht tussen de luchtvochtigheid binnen en buiten te optimaliseren en stof, vervuiling, allergenen en geuren uit de lucht te verwijderen.

Maximaal comfort

Hoge kwaliteit

Energierendement

Intelligente regeling

Onderhoudstip

Voor de best mogelijke werking en dus ook het aangenaamst mogelijke klimaat in huis, raden we iedereen aan om de filters van uw ventilatiesysteem om de drie maanden te vervangen. Bij het plaatsen, nemen we graag de tijd om u te tonen hoe u dat eenvoudig zelf kan doen.

Wist u dat?

Wist u dat we een ventilatiesysteem volledig kunnen afstemmen op de informatie die een CO2-meter verzamelt? Zo wordt het debiet van de afgevoerde binnenlucht en aangevoerde buitenlucht volledig vraaggestuurd. Op die manier wordt uw energievebruik nóg efficiënter!

Bespaar nog meer dankzij een doordacht energieplan!

Bij Augustus nemen we uitgebreid de tijd om uw woning, haar ruimtes en uw verwachtingen grondig te bekijken en het rendement van een totaaloplossing te simuleren met het oog op een zo aangenaam mogelijk leefklimaat aan een zo laag mogelijke energiekost. Benieuwd? Wij staan klaar voor vrijblijvend advies!