Een warmtepomp in mensentaal

Wat is een warmtepomp eigenlijk en waarom is het principe zo interessant? Heel eenvoudig: het onttrekt gratis energie/warmte aan de buitenlucht, de zon of omliggende aarde om die te gebruiken voor de verwarming van lucht of water binnenshuis. Daardoor is een warmtepomp een ontzettend slimme manier om uw energiefactuur aanzienlijk te verlagen.

Waarom wij bewust kiezen voor Daikin warmtepompen

Daikin is de onbetwiste pionier en marktleider als het warmtepompen aankomt. Niet alleen de innovatieve technologie en productkwaliteit zijn ongeëvenaard, ook het gebruiksgemak waarmee u het klimaat in uw woning regelt, is van de bovenste plank.  

Maximaal comfort

Hoge kwaliteit

Energierendement

Intelligente regeling

Toepassingen

Een warmtepomp kan voor meerdere toepassingen worden ingezet, telkens met eenzelfde doel: efficiënter energie vebruiken voor meer comfort aan een lager prijskaartje. Dankzij een warmtepomp bent u minder afhankelijk van uw traditionele energievoorzieners.

Airconditioning

Alle Daikin aircotoestellen die wij plaatsen, werken volgens het lucht/lucht warmtepompprincipe. Ze onttrekken met andere woorden gratis warmte of koude uit de omgevingslucht om de binnenlucht op te warmen of af te koelen en dat bovendien met een heel intelligente regeling, zodat u op elk moment van de dag van de juiste temperatuur in huis geniet.

Warmtepomp-boiler

Dankzij onze Daikin warmtepomp-boilers kunt u – door de warmte van de lucht die uw woning verlaat te recupereren – voortaan ook het sanitair water in huis energiezuinig verwarmen.

Lucht-water warmtepomp

Het principe van de warmte van afgevoerde lucht te gebruiken om er water mee te verwarmen, geldt niet alleen voor kraantjes- en badkamerwater, maar ook uw radiatoren en/of vloerverwarming kunnen erop worden aangesloten. Wist u trouwens dat zo’n vloer’verwarming’ uw leefruimte ook kan koelen? Weet dat we bij Augustus altijd naar het totaalplaatje kijken. We zoeken naar het juiste type warmtepomp dat past bij uw nieuwe of bestaande woning en kijken hoe we uw energierendement tot in detail kunnen optimaliseren.

Soorten warmtepompen

De zoektocht naar de juiste warmtepomp is eigenlijk voornamelijk afhankelijk van de mate waarin uw woning geïsoleerd is. Zo hebben nieuwbouwwoningen doorgaans een lagere warmtebehoefte dan oudere gebouwen die relatief veel warmte verliezen. We lichten onze meest courante installaties graag even toe.

Daikin Altherma Lage Temperatuur (LT)

Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig zodanig goed geïsoleerd dat de warmtebehoefte in huis relatief laag is. Een warmtepomp moet het opgeslagen water daardoor maar tot 55° verwarmen. Daikin bracht met de Altherma LT warmtepomp een bijzonder compacte oplossing (slechts 0,36m3 voor de volledige installatie) op de markt die voornamelijk in combinatie met vloerverwarming maximaal rendement oplevert en dat voor zowel verwarming als koeling!

Daikin Altherma Hoge Temperatuur (HT)

Oudere verwarmingssystemen met radiatoren vereisen een watertemperatuur tussen de 55 en 80°C. Dankzij een tweede koelcircuit (‘compressortrap’) kan de Daikin HT zelfs bij buitentemperaturen van -20°C watertemperaturen van 70°C genereren zonder extra elektrisch vermogen. Deze warmtepomp is bijzonder geschikt voor renovatieprojecten en integratie met bestaande radiatoren. U kunt nadien zelfs nog zonnepanelen aan de installatie toevoegen.

Ontdek het volledige HVAC aanbod van Daikin

Verdiept u zich thuis graag wat verder in onze wereld? Via de link hieronder kan je de commerciële brochure over de warmtepompen van Daikin raadplegen.

Onderhoudstip

Doordat de energieboiler van onze hoogwaardige toestellen continu over de waterhygiëne waakt, hebt u geen last meer van vuil, roest, bezinksel of bacteriën en zijn de Daikin warmtepompen dus ontzettend onderhoudsvriendelijk. Een warmtepomp hoeft niets te verbranden om warmte te produceren, waardoor ze veel minder onderhoud vereisen dan andere warmtebronnen. Maar, onderhoudsvrij zijn ze niet. Om het rendement van uw warmtepomp hoog te houden, raden we aan om uw warmtepomp tweejaarlijks te laten nakijken.

Wist u dat?

We geven graag nog even de leukste weetjes over onze warmtepompen mee. Wist u dat een Daikin warmtepomp kan verwarmen en koelen? Dat geldt dus ook voor uw vloerverwarming. Met de intelligente invertertechnologie wordt het vermogen bovendien voortdurend aangepast aan de vraag en wordt vergaarde warmte opgeslagen. Ook goed om weten is dat de compacte units snel, eenvoudig en bijna overal geïnstalleerd kunnen worden. Last but not least: u kunt uw warmtepomp eenvoudig bedienen, zelfs via de smartphone!

Ontdek alle voordelen van een warmtepomp voor uw project

Dat een warmtepomp gunstig is voor uw energieverbruik is zeker. Maar we nemen vooral ook graag de tijd om te kijken welke warmtepomp het beste bij uw project en persoonlijke wensen past, zodat u ook in alle comfort van een aangenaam klimaat in huis kunt genieten.